Frie børn leger bedst

Oprettet d.

Frie børn leger bedst
Frie børn leger bedst

Når jeg tænker tilbage på min barndom, mindes jeg, hvordan vi legede alene i skoven. Naturen var vores legeplads. I dag er billedet et andet. En undersøgelse viser at 60 pct. af de 12-15 årige danske børn har aldrig været alene i naturen.

 

For at passe på naturen, skal vi føle os forbundet. Derfor skal vi ud i naturen flere gange om ugen, have jord under støvlerne, se bøgen springe ud, opleve sommerfugle, mærke vinden i håret og solen i ansigtet.

 

Vi skal være nysgerrige, undersøge naturen, tyngdekraft, jordbund, græsser, blomster, biller og alt det andet.

 

På Østbjerglund finder du enestående natur skabt af istiden. Her er enge, overdrev, urørt skov, søer og bække. Her er fred og ro, ingen forstyrrende cykelruter eller veje, her kan du lege og gå på eventyr uden forstyrrelser.

 

Vil du have dit barn med på disse eventyr, så åbner jeg for muligheden første gang lørdag den 2. april 2022, kl. 9:30-12:30.

 

Dit barns alder er ikke så vigtig, det er interessen der tæller. De kan komme sammen med en kammerat eller søskende og der kan deltage 20 børn. Mindre børn (dem under 8 år) skal deltage sammen med en voksen.

 

Vi begynder med fri leg i urørt skov. Jeg vil bruge tid sammen med børnene i naturen, så jeg lærer deres evner at kende, for det er ikke alder, men erfaring, der er afgørende for deres kompetencer. Jeg vil undgå at lade læring og viden gå forud for oplevelsen. Jeg vil lade børnene undersøge og gå på oplevelse på egen hånd.

 

Jeg vil vise min glæde og nysgerrighed ved naturen, så de får lyst til at undersøge naturen på egen hånd og når nysgerrigheden melder sig, vil jeg bruge mikroforskermetoden, der er udviklet af kriblekrable.dk til at gøre os alle sammen klogere.

 

Første gang afholder jeg lørdag den 2. april fra kl. 9:30-12:30 og jeg kalder det Østbjerglund Naturklub

Du skal medbringe vandtæt fodtøj og overtrækstøj.

Det koster 75,- kr. inkl boller og te. Forældre er velkommen til at deltage.

Østbjerglund Naturklub er for dig, der er glad for natur og bevægelse. Vi tager på opdagelse og leger mikroforsker i naturen. Jeg går ikke så meget op i hvor gammel du er, men mere, at du har lyst til deltage og få blade i støvlerne og jord under neglene.

 

Vi ses!