Frie børn leger bedst

Frie børn leger bedst

Når jeg tænker tilbage på min barndom, mindes jeg, hvordan vi legede alene i skoven. Naturen var vores legeplads.

 

I dag er billedet et andet. En undersøgelse viser at 60 pct. af de 12-15 årige danske børn har aldrig været alene i naturen.

 

For at passe på naturen, skal vi føle os forbundet. Derfor skal vi ud i naturen flere gange om ugen, have jord under støvlerne, se bøgen springe ud, opleve sommerfugle, mærke vinden i håret og solen i ansigtet.

 

Vi skal være nysgerrige, undersøge naturen, tyngdekraft, jordbund, græsser, blomster, biller og alt det andet.

 

På Østbjerglund finder du enestående natur skabt af istiden. Her er enge, overdrev, urørt skov, søer og bække. Her er fred og ro, ingen forstyrrende cykelruter eller veje, her kan du lege og gå på eventyr uden forstyrrelser.

 

I april starter Østbjerglund Naturklub og vi begynder med fri leg i urørt skov. Jeg vil bruge tid sammen med børnene i naturen, så jeg lærer deres evner at kende, for det er ikke alder, men erfaring, der er afgørende for deres kompetencer. Jeg vil undgå at lade læring og viden gå forud for oplevelsen. Jeg vil lade børnene undersøge og gå på oplevelse på egen hånd. Jeg vil vise min glæde og nysgerrighed ved naturen og så får de også lyst til at undersøge naturen på egen hånd.

 

Når nysgerrigheden melder sig, vil jeg bruge mikroforskermetoden, der er udviklet af kriblekrable.dk til at gøre os alle sammen klogere.

Køb billet her

Oprettet d. under Natur, Sundhed, Aktiviteter


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar